top of page

Hartige muffins met spinazie en tomaat

Benieuwd naar een alternatief voor een klassieke muffin? Of gewoon eens zin in iets anders?

Maak dan kennis met de hartige muffin. Een voedzame snack boordevol groenten. Oneindig veel variaties en mogelijkheden. En ideaal om mee te nemen tijdens een picknick. Overtuigd om eens te proberen? Ga dan hieronder naar het recept.

Hartige ei muffins met spinazie en tomaat

Over het recept ...

  • Zowel lekker warm als koud

  • Ideaal als hapje, tussendoortje of voor onderweg

  • Ook lekker als ontbijt

  • Eiwitrijk en koolhydraatarm

  • Ook geschikt voor personen met diabetes


 

Recept: Hartige muffins met spinazie en tomaat

Bereidingstijd: 45 min.

Aantal muffins: 12


Ingrediënten:


  • 9 eieren

  • Handvol Spinazie

  • Handvol kerstomaten

  • 1 zakje geraspte kaas

  • Scheut halfvolle melk

  • Peper en zout

  • Olijfolie

  • Siliconen muffinvorm en/of cupcake papiertjes


Bereidingswijze:


  1.  Verwarm de oven voor op 180 C°.

  2.  Snijd de spinazie in grove stukken en stoof kort aan in een beetje olijfolie.

  3.  Snijd de kerstomaten in kleine stukjes.

  4.  Neem een kom en klop de eieren hierin los met een scheut melk.

  5.  Voeg de spinazie, kerstomaten en 3/4de zakje geraspte kaas toe.

  6.  Kruid goed af met peper en zout.

  7.  Vul ¾ de van de cupcake vormpjes met het beslag.

  8.  Werk af met geraspte kaas.

  9.  Zet 20 à 25 min. in de oven.

  10. Laat afkoelen op een rooster of eet warm op. Smakelijk!





"Be a beautiful cupcake in a world full of muffins"


Wat vond je van het recept? Laat het hieronder weten.

  • Heerlijk!

  • Ja, wel oké

  • Hmm, niet helemaal overtuigd




bottom of page